prylbanken.se
Sök: Musikinstrument Sök: Telefoner Sök: Möbler & Heminredning Sök: Verktyg och maskiner Bobanken.se Bobanken.se MCbanken.se - Motorcyklar, mopeder, fyrhjulingar, snöskotrar Båtbanken.se - Båtar Bilbanken.se - Bilar

Frågor och svar

1. Vad kostar det att annonsera på Prylbanken.se, bilbanken.se, båtbanken.se, mcbanken.se och bobanken.se?
2. Hur får man med en bild i sin annons?
3. Hur lägger man till en länk till sin annons?
4. Hur raderar jag min annons?
5. Vad gör jag om jag inte kommer ihåg mitt lösenord?
6. Varför finns min annons kvar fast den är raderad?
7. Hur söker man en annons?
8. Annonsbevakning?
9. Kan jag använda HTML-kod i mina inlägg?
10. Varför måste jag skriva in ett telefonnr som ändå inte visas i annonsen?
11. Svarsformulär istället för att visa min e-postadress i annonsen?
12. Går det att ändra i en annons?
13. Hur länge ligger en annons kvar?
14. Hur kommer jag till Båtbanken.se om jag ska använda å,ä,ö?

1. Vad kostar det att annonsera på Prylbanken.se, bilbanken.se, båtbanken.se, mcbanken.se och bobanken.se?

Det är gratis att annonsera, 0:-

2. Hur får man med en bild i sin annons?
Genom funktionen "Ladda upp bild" som finns i annonsformuläret går det att ladda upp en bildfil från din egen dator. Formatet på bilden måste vara GIF, PNG eller JPEG och storleken på filen får vara upp till 10 Mb. Det går även att hänvisa till en bild som finns någonstans på Internet. I fältet för "Bildlänk:" skrivs adressen till den bild som ska visas. Observera att adressen ska vara till bilden (t.ex. http://www.dinhemsida.se/dinbild.jpg) och inte till html-sidan där bilden finns.

3. Hur lägger man till en länk till sin annons?
I annonsformuläret går det att lägga till en länk till en annan webbsida. Länken måste leda till en sida som innehåller mer information om produkten du säljer, antingen en privat sida eller en länk till produktens tillverkare. Länken får således inte leda till ett företag eller något som inte har med produkten att göra.

4. Hur raderar jag min annons?
När annonsen läggs in får du ett lösenord som du sedan använder när annonsen ska plockas bort. För radering av annons klicka "radera" på sidan där annonstexten finns. Annonser som inte plockas bort av annonsör raderas normal automatiskt efter ca tre månader men idagsläget ligger den kvar tills våra annonsörer får sin vara såld och därefter raderar den.

5. Vad gör jag om jag inte kommer ihåg mitt lösenord?
Gå till din annons och klicka på ändra/förnya/boosta/radera. Där finns en länk "beställ nytt lösenord". Du får då ditt lösenord skickat till dig via e-post.

6. Varför finns min annons kvar fast den är raderad?
Detta beror på att vi vill ge marknaden en fingervisning om vad man ska ta betalt för sina saker. Man kan då gå in och se redan sålda annonser. Personliga uppgifter såsom telefonnummer och mailadress är då borttagna.

7. Hur söker man en annons?
Sökfunktionen på annonssidorna kan söka all annonstext som finns på alla platserna i "köpes, säljes, bytes, att hyra, uthyres och skänkes". Annonserna är uppdelade i kategorier vilket underlättar sökningen. Sökord behöver inte fyllas i, välj kategori och klicka på "Sök". Sökfunktionen är i startläget inställd på obegränsad sökning, genom att ställa in de olika funktionerna kan man begränsa sökningen och minska träffbilden.

8. Annonsbevakning?
Med annonsbevakningen kan du hålla dig uppdaterad på alla nya annonser i både köpes, säljes, bytes, skänkes mfl i hela portalen som kommit in sedan sist du använde denna funktion. Det går även där att skriva in från vilket datum annonser ska presenteras. Genom "Anpassa annonsbevakningen" kan annonser från valda kategorier uteslutas så att endast annonser från kategorier som du är intresserad av visas. I anpassningen är det även möjligt att välja att visa annonserna datumvis eller grupperade efter kategori. Du kan också få mail när nya annonser inkommer under din bevakningskategori.

9. Kan jag använda HTML-kod i mina inlägg?
Nej. Du kan inte använda HTML-taggar i något fält, eftersom det finns möjlighet att lägga till både länk och bild. Programmet kommer att radera allting mellan < och >.

10. Varför måste jag skriva in ett telefonnummer som ändå inte visas i annonsen?
Om du väljer att ditt telefonnummer inte ska visas i annonsen så har vi ändå en möjlighet att nå dig via telefon om det skulle behövas.

11. Svarsformulär istället för att visa min e-postadress i annonsen?
För att undvika att bli utsatt för ej önskad mail eller kontakt på grund av en annons i våra portaler så lägger vi ut ett svarsformulär. Du får svaren med vanlig e-post och den som svarade på annonsen känner då inte till din e-postadress förrän du svarar på brevet som kom via formuläret. Detta förhindrar också mindre seriösa köpare som du inte behöver kontakta vid tex. missbjudningar på en vara. Viktigt är också att du raderar din annons när den inte längre är aktuell. Till detta har vi en SPAM-funktion som gör att vi raderar SPAM-mail.

12. Går det att ändra i en annons?
Du kan ändra i en redan publicerad annons. Om du vill ändra innehållet i en annons får du gå in under annonsen och välja "ändra/förnya/boosta/radera" som finns längst ner i annonsen. Du får här möjlighet att ändra och lägga till saker för en låg kostnad. Kom ihåg att du får annonsera under flera kategorier eller sökord.

13. Hur länge ligger en annons kvar?
Annonser som inte plockas bort av annonsör raderas normal automatiskt efter ca tre månader men idagsläget ligger den kvar tills våra annonsörer får sin vara såld och därefter raderar den. Under denna tid får annonsörer uppdateringsmail för att påvisa att annonsen är aktiv.

14. Hur kommer jag till Båtbanken.se om jag ska använda å,ä,ö?

De datorer som inte kommer in på sidor med å,ä eller ö i domännamnet måste ladda ner en plugin, denna hittar du på http://www.idnnow.com. Annars går det lika bra att använda www.batbanken.se

© Copyright Prylbanken | Sajtkarta prylbanken.se är medlem i BitoS etiska råd